Даний бульйон виготовляється у 4 варіаціях: з лізином, з орнітином, з аргініном та контрольний бульйон без амінокислоти. Бульйони використовують для диференціації мікроорганізмів, за здатністю декарбоксилювати ту чи іншу амінокислоту.
Індикатором середовища є бромкрезоловий пурпуровий, який змінює свій колір від фіолетового (рН вище 6,8) до жовтого (рН нижче 5,2). У склад середовища входить глюкоза, після її ферментації утровюються кислі продукти, за рахунок яких середовище набуває жовтого кольору. Після вуглеводу, починається декарбоксилація амінокислоти, в результаті утворюються лужні продукти, які підвищують рівень рН і змінюють забарвлення середовища на фіолетовий- це свідчить про позитивну реакцію на декарбоксилювання. Якщо середовище залишається жовтим, значить мікроорганізм не декарбоксилює амінукислоту, що входить до складу середовища.
Таблиця №1. З лізином
Таблиця №2. З орнітином
Таблиця №3. З аргініном
Таблиця №4. Контрольний